Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sănătatea copilului cu dizabilităţi

Viața Medicală
M. C. vineri, 3 decembrie 2010

   Decidenţi din domeniul sănătăţii reprezentând 53 de ţări din Regiunea Europeană a OMS au semnat vineri, 26 noiembrie a.c., la Bucureşti, în cadrul Conferinţei Europene a OMS „O sănătate mai bună, o viaţă mai bună: copiii şi tinerii cu dizabilităţi intelectuale şi familiile lor“, o declaraţie în care şi-au exprimat angajamentul de a oferi o viaţă mai bună copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale, prin îmbunătăţirea accesului acestora la îngrijiri medicale de calitate. (...)

   „Copiii cu dizabilităţi intelectuale au aceleaşi drepturi la servicii medicale şi sociale, la educaţie şi protecţie. Trebuie să beneficieze de aceleaşi şanse de a trăi o viaţă stimulantă şi împlinită în comunitate alături de familiile lor şi de ceilalţi copii“, a declarat în cadrul întâlnirii dna Zsuzsanna Jakab, director general pentru Europa al OMS.
   În prezent, aproximativ 5 milioane de copii şi tineri din regiune prezintă dizabilităţi intelectuale, majoritatea trăind în ţări mai puţin dezvoltate. Peste 300.000 trăiesc în instituţii unde rămân adesea pentru tot restul vieţii.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.