Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sănătatea creierului – cum o menţinem?

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 7 ianuarie 2022

Cercetătorii au descoperit că activităţile senzo-motorii complexe pot să încetinească și chiar să inverseze pierderea integrităţii materiei albe cerebrale, asociată cu procesul fiziologic de îmbătrânire.

p2

Deși sunt mai solicitante, schimbările neurologice asociate dobândirii și menţinerii capacităţilor de limbaj și muzică au potenţialul de a rezista mai mult timp în ciclul de viaţă. Învăţarea unei noi limbi sau a unui nou instrument nu ar trebui să fie activităţi limitate doar pentru copilul mic. O rezervă cerebrală cognitivă mai mare poate ajuta în prevenţia demenţei, a bolii Parkinson sau a sclerozei multiple.

 

https://medicalxpress.com/news/2021-12-aging-brain-words-music.html

Etichete: prevenire imbatranire creier

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.