Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sănătatea femeilor în închisori

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ miercuri, 19 octombrie 2011
   În urma reuniunii Reţelei OMS cu tema „Sănătatea în închisoare“, desfăşurată la Abano Terme (Italia) în zilele de 4 şi 5 octombrie a.c., a fost dat publicităţii un ghid de acţiune pentru revizuirea politicilor şi practicilor curente privind sănătatea femeilor din închisori. Documentul, elaborat de OMS şi de Biroul Naţiunilor Unite împotriva drogurilor şi crimei, permite monitorizarea statusului îngrijirilor de sănătate disponibile pentru femeile din închisori, de către cele trei grupuri-ţintă interconectate: decidenţi şi politicieni – revizuirea politicilor curente şi a legislaţiei; directorii închisorilor – revizuirea practicilor şi a calităţii; personalul medical din închisori – revizuirea serviciilor de sănătate.
   Deşi femeile constituie o proporţie foarte mică (4–5%) din totalul populaţiei aflate în închisori din Europa, numărul lor este în creştere rapidă – aproximativ 100.000 sunt închise zilnic, aducând cu ele un set complex de probleme, nevoi, anxietăţi, traume, boli şi dependenţe, care se înrăutăţesc în detenţie, amplificându-le vulnerabilitatea. Ele sunt mai predispuse la autorăniri sau suicid decât bărbaţii închişi şi suferă de probleme de sănătate mintală în proporţie mai mare decât aceştia. Jumătate din femeile private de libertate au trecut prin experienţa violenţei domestice; multe sunt mame, iar copiii lor vor fi afectaţi de această situaţie.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.