Newsflash
Știri

Sănătos la pieptul mamei – program de informare și educație medicală a cadrelor medicale

de Dorina Novac - apr. 12 2021
Sănătos la pieptul mamei – program de informare și educație medicală a cadrelor medicale

Aproape 130 de asistenți medicali comunitari au urmat cursuri de formare în alăptare și au participat la webinarii informative în cadrul proiectului „Sănătos la pieptul mamei”.

UNICEF și Asociația SAMAS derulează proiectul „Sănătos la pieptul mamei”, un program de informare și educație medicală continuă a cadrelor medicale (asistenți medicali comunitari, medici de familie și medici rezidenți în medicina de familie) și de informare a mamelor la nivel comunitar și în mai multe maternități din țară, pe teme legate de alăptare sau de menținerea lactației pe perioada în care există contraindicații medicale pentru alăptare, precum și despre subiecte privind igiena și îngrijirea bebelușului în primele luni de viață.

educatie medicala

Potrivit unui comunicat, îmbinând informațiile medicale actualizate cu exercițiile practice și aplicarea imediată în teren a noilor cunoștințe, asistenții medicali comunitari au oportunitatea de a crește calitatea îngrijirilor și de a îmbunătăți comunicarea cu cele peste 2.500 de mame cu copii sugari pe care le au în evidență în comunitățile deservite.

În perioada februarie – aprilie, 129 de asistenți medicali comunitari din județele Bacău, Neamț, Botoșani, Suceava și Bistrița-Năsăud au participat la programul de formare.

„Vrem să le transmitem mamelor informații corecte și actuale despre alăptare. Împreună cu asistenți medicali comunitari, medici de familie și rezidenți în medicina de familie, precum și medici, asistente și moașe din maternități informăm, educăm și sprijinim mamele și familiile, astfel încât să ia cele mai bune decizii pentru copiii lor. Un nou-născut este cel mai sănătos la pieptul mamei”, a spus Sînziana Ioniță-Ciurez, director executiv al Asociației SAMAS.

Persoanele interesate se pot înscrie pentru a primi informații despre următoarele cursuri completând ACEST FORMULAR.

Formarea durează șapte săptămâni, cuprinzând trei sesiuni de curs și o sesiune unu-la-unu cu trainerul dedicat. Absolvenții programului de formare vor fi dotați cu o trusă esențială în derularea activității de educație și asistență medicală în comunitate.

Webinariile destinate medicilor de familie și rezidenților vor fi organizate în luna aprilie 2021, înscrierea fiind disponibilă AICI.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe