Newsflash
Știri

SANITAS: Concedii medicale plătite 100% pentru angajații din spitale

de Dorina Novac - mai 21 2020
SANITAS: Concedii medicale plătite 100% pentru angajații din spitale

Federația SANITAS din România cere Guvernului să identifice de urgență o soluție pentru ca toate cadrele medicale care au fost diagnosticate cu COVID-19 să primească banii integral pe perioada concediului medical.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook al federației SANITAS din România, 1 din 7 români infectați cu SARS-COV-2 este personal medical sau de îngrijire din sistemul sanitar sau de asistență socială, iar o parte dintre ei au pierdut lupta cu noul coronavirus. 

medici romania
Sursă imagine: unsplash.com

 

De aceea, sindicaliștii din Sănătate cer Guvernului României să nu mai pedepsească personalul angajat în instituțiile publice de sănătate și asistență socială și să identifice în regim de urgență soluția optimă pentru ca aceștia, îmbolnăviți la locul de muncă, să poată beneficia de plata indemnizației pentru concediul medical aferent perioadei necesare vindecării de COVID-19, în procent de 100% din salariul lunar.

„Salariații din sistemul sanitar public și cei din sistemul de asistență socială sunt cei care luptă în continuare în linia întâi cu noul virus și sunt cei mai expuși îmbolnăvirii cu SARS-COV-2, îmbolnăvire care se realizează la locul de muncă. (...) Cu toate acestea, în condițiile legislative actuale, salariaților din sănătate și asistență socială, îmbolnăviți la locul de muncă, li se reduc veniturile lunare considerabil, putând să beneficieze numai de indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă de 75% din salariu, prevăzută de OUG nr. 158/2005, din cauză că HG nr. 1186/2000 nu a fost modificată prin adăugarea COVID-19 la lista afecțiunilor infectocontagioase din grupa A, afecțiuni pentru care indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă este de 100% din salariu”, atenționează reprezentanții SANITAS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe