Newsflash
Știri

Sanitas: Stimulent de risc de 2.500 de lei pentru salariații din asistența socială

de Dorina Novac - iun. 3 2021
Sanitas: Stimulent de risc de 2.500 de lei pentru salariații din asistența socială

Salariații din asistența socială, izolați la locul de muncă în starea de urgență, primesc un stimulent de risc, au anunțat reprezentanții Federației Sanitas.

Parlamentul a adoptat Legea de modificare a OUG 43/2020, lege care prevede acordarea unui singur stimulent de risc în valoare de 2.500 de lei brut pentru salariații din asistența socială care au fost izolați la locul de muncă în perioada stării de urgență.

stimulente de risc

Potrivit reprezentanților Sanitas, stimulentul va fi impozitat doar cu 10%, iar sursa de finanțare se acordă din fondul de salarii al angajatorului, sumele necesare fiind asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii.

„Această reparație vine foarte târziu, în opinia noastră, dar este totuși un câștig pentru colegii noștri care au dus greul acestei pandemii! Legea va fi trimisă spre promulgare Președintelui României și va produce efecte după publicarea în Monitorul Oficial”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe