Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Săptămâna Europeană a Biotehnologiei 2020

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 28 septembrie 2020, ora 11:34

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie este marcată Săptămâna Europeană a Biotehnologiei 2020 și are ca temă „Inovația este în genele noastre”.

Centrul pentru Inovație în Medicină marchează Săptămâna Europeană a Biotehnologiei prin organizarea ediției a 5-a a Conferinței de Medicină Personalizată și prin derularea unei campanii de comunicare asupra beneficiiilor biotehnologiei în domeniul sănătății.

biotehnologie
Sursă imagine: Pixabay

 

„În centrul luptei din laboratoare împotriva pandemiei de COVID-19 se află biotehnologia. La baza testelor diagnostice de tip rt-PCR pentru SARS-CoV-2 se află biologia moleculară, după cum vaccinurile aflate în diverse faze de dezvoltare se bazează pe biotehnologie, fiind produse biologice. Așadar, nu există un context mai potrivit pentru a discuta despre beneficiile biotehnologiei decât în acest an”, a explicat dr. Marius Geantă, președinte Centrul pentru Inovație în Medicină.

Potrivit unui comunicat de presă, conferința de Medicină Personalizată va beneficia de prezența unor experți de top din domeniul biotehnologiei, precum:

- Eric Green, Director al National Human Genome Research Institute, USA;

- Bogi Eliasen, Director of Health, Institute for Future Studies din Copenhaga, Danemarca;

- Nick Guldemond, Leiden University Medical Center, Professor Integrated Care & Technology, Olanda;

- Henrique Martins, fost coordonator al e-Health Network, Președinte al Board-ului Shared Services din Ministerul Sănătății, Portugalia;

- Benedikt Westphalen, Head of Molecular Diagnostics and Therapy Program and the Molecular Tumour Board, Comprehensive Cancer Centre, Ludwig-Maximilians-University of Munich.

„Conduita pro-sănătate a fiecăruia dintre noi poate fi maximizată numai dacă și cadrul de organizare a sistemului de sănătate este adecvat, iar sistemul de sănătate este rezilient. Experții pe care i-am invitat vor discuta despre cum putem avea o abordare eficientă la nivel individual - va fi prezentat conceptul de humanome - dar și la nivelul sistemului de sănătate - vor fi prezentate conceptele de digital health system și building blocks of personalised healthcare”, a explicat Dr. Marius Geantă.

Agenda evenimentului poate fi consultată AICI!

Etichete: Săptămâna Europeană a Biotehnologie biotehnologie pandemie de COVID-19 SARS-Cov-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.