Newsflash
Știri

Săptămâna mondială a alăptării: se inaugurează o pictură murală la Filantropia

de L. Budin - iul. 28 2022
Săptămâna mondială a alăptării: se inaugurează o pictură murală la Filantropia

Asociația SAMAS celebrează Săptămâna mondială a alăptării (1-7 august) prin artă. Se inaugurează o pictură murală pe tema alăptării și au loc webinarii gratuite pentru cadre medicale și tinere mame.

Pictura, realizată de artiștii Fâs Fâs, împodobește un zid al Spitalului Clinic Filantropia, cea mai veche clinică de obstetrică și ginecologie din România, reamintește că „e nevoie de educație pentru a accepta alăptarea ca pe un act normal și firesc”, se arată într-un comunicat al SAMAS.

samas

Mamele au nevoie de tot sprijinul nostru, pentru a le oferi nou-născuților un start bun și o șansă în plus la o sănătate optimă”, se subliniază în document.

La evenimentul de dezvăluire a lucrării vor participa, alături de reprezentanți ai Asociației SAMAS, directorul medical al Spitalului Clinic Filantropia, dr. Anca Panaitescu, precum și directorul ASSMB, Oana Sivache.

Cu ocazia Săptămânii mondiale a alăptării, SAMAS mai organizează:

  • Un eveniment surpriză, în care vor fi surpinse momentele unice ale alăptării prin intermediul artei. Eveniment este realizat în colaborare cu ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  și Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti;
  • Două webinarii dedicate exclusiv cadrelor medicale (asistenți medicali din domeniul perinatal, moașe, asistenți medicali comunitari). Evenimentele sunt gratuite, în baza înscrierii, și sunt creditate cu puncte EMC;
  • Un webinar live gratuit, organizat pe 3 august de la ora 18.00, pentru tinerele mame care vor primi răspunsuri în direct, de la specialiști, referitoare la situații concrete sau mici provocări cu care se confruntă atunci când alăptează.

Ziua Naţională a Ambulanţei: 6,2 milioane de intervenții în 2020-2021

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe