Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Şapte medici vor alerga la semimaratonul Bucureşti pentru dotarea a două spitale

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 2 septembrie 2021, ora 11:34

Şapte medici vor lua startul la semimaratonul Bucureşti pentru a strânge 40.000 de euro, necesari dotării cu aparatură medicală vitală a maternităţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi a Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

semimaraton

„Şapte medici fac echipă pentru copiii care au nevoie de tratament medical de elită. Pentru a strânge cei 40.000 de euro, necesari dotării cu aparatură medicală vitală a maternităţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi a Spitalului Grigore Alexandrescu, ei vor lua startul la semi-maratonul Bucureşti, care are loc în zilele de 4 şi 5 septembrie, alături de susţinătorii Organizaţiei Salvaţi Copiii România, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Astfel, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti ( SUUB) are nevoie de un ventilator performant, care să susţină funcţiile respiratorii ale copilului, reducând complicaţiile şi implicit durata de spitalizare a nou-născutului.

„Primul ventilator neonatal performant din maternitatea SUUB a fost donat de Organizaţia Salvaţi Copiii - foarte mulţi oameni au alergat la Maraton pentru a strânge banii necesari achiziţiei acestui «colac de salvare». Şi a fost pentru noi o bucurie extremă să vedem că îi «înţelegem» mai bine pe pacienţii noştri, funcţiile acestui aparat permiţând o evaluare mai precisă a nevoilor de intervenţie. Nevoile sunt mari şi ne-ar ajuta tare mult să finalizăm această cursă împreună şi în anul 2021”, a afirmă medicul Adriana Dan, şef secţie neonatologie SUUB.

Potrivit reprezentanților organizației, Spitalul „Grigore Alexandrescu” una dintre unităţile medicale pe care Salvaţi Copiii le-a susţinut şi dotat are nevoie de instrumente medicale de ultimă generaţie, pentru Secţia ORL, pentru intervenţii complexe.

Aparatura medicală este necesară pentru vizualizarea patologiei endonazale şi sinusale, pentru intervenţiile complexe endoscopice, precum sinuzite complicate cu abcese de orbită, cu meningită, tumori benigne sau cancere rinosinusale.

Organizaţia Salvaţi Copiii România precizează că, pentru siguranţa tuturor alergătorilor, participarea la cursele fizice se poate face doar pe baza certificatului de vaccinare, dovada trecerii prin boală sau pe baza unui test COVID negativ.

Etichete: suub semimaraton aparatura medicala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.