Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sărbătoarea unui centru de referinţă

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN joi, 1 noiembrie 2012

   La 19 octombrie a.c, la Buziaş s-a desfăşurat festivitatea prilejuită de aniversarea a 15 ani de la inaugurarea Centrului Medical de Evaluare şi Recuperare pentru Copii şi Tineri „Cristian Şerban“ şi a 21 de ani de la înfiinţarea Fundaţiei „Cristian Şerban“. Evenimentul, care a reunit peste 250 de persoane – personal, colaboratori, sponsori, autorităţi locale şi judeţene, pacienţi şi localnici – a fost o ocazie pentru prezentarea istoriei şi activităţii acestui spital unic în România şi în regiune prin caracteristicile sale. Construit între 1992 şi 1997 de prof. dr. Viorel Şerban şi prof. dr. Margit Şerban în memoria fiului lor Cristian, Centrul are ca obiective: diagnosticul şi evaluarea clinică şi paraclinică a diabetului zaharat tip 1 şi a hemofiliei, ameliorarea terapiei pacienţilor cu aceste afecţiuni, educaţia medicală a acestora, prevenirea şi tratamentele complicaţiilor şi sechelelor induse de hemofilie, recuperarea locomotorie a handicapurilor articulare, osoase şi neurologice care pot însoţi cele două boli, consilierea socio-profesională şi suportul psihologic al pacienţilor, crearea unei baze de cercetare ştiinţifică şi perfecţionarea personalului medical în managementul acestor afecţiuni. Spitalul, încadrat la categoria 2M, are o capacitate de 50 de paturi (diabet – 35 de locuri, hemofilie – 10, recuperare fizică medicală – 5 locuri) şi funcţionează în serii de câte 12–14 zile, în cei 15 ani de activitate înregistrându-se 20.583 de internări (15.659 cu diabet, 3.850 cu hemofilie şi 1.074 pentru recuperare) ale pacienţilor cu vârste de până la 35 de ani. Evenimentul aniversar a coincis cu încheierea lucrărilor de reparaţie a clădirii principale a centrului, afectată de incendiul produs cu cinci luni mai devreme. Readucerea spitalului în stare de funcţionare normală – activitatea medicală şi educaţională a centrului continuând, cu anumite limitări, şi în perioada lucrărilor – a costat circa 450.000 de euro, suportaţi în proporţii aproximativ egale de Ministerul Sănătăţii şi de Fundaţia „Cristian Şerban“ (prin fonduri obţinute din donaţii şi sponsorizări).

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.