Newsflash
Știri

Șase plaje românești au primit certificarea „Steag Albastru”

de L. Budin - mai 23 2022
Șase plaje românești au primit certificarea „Steag Albastru”

În 2022, șase plaje din staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie şi Olimp au primit certificarea „Steag Albastru” - o referință în domeniul turismului, mediului și dezvoltării durabile.

Certificarea e acordată plajelor organizate pe baza unei liste de criterii stricte, inclusiv legate de practici ecologice, de calitatea apei sau de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, informează Agerpres. A devenit o referință în domeniul turismului, mediului și dezvoltării durabile.

steag-albastru
Sursă: Wikimedia Commons

 

La noi, certificarea a fost oferită, ca peste tot în lume, de Fundaţia de Educaţie pentru Mediu (FEE), informează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

Pornind de la prevederile Hotărârii Guvernului nr.335/2002 privind unele măsuri de implementare în România a Programului «Steagul Albastru - Blue Flag», cu toate modificările şi completările ulterioare, România, prin Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), membru cu drepturi depline al FEE, a demarat demersurile pentru implementarea programului”, se arată în comunicatul ministerului.

Anul acesta, cele șase aplicații au fost evaluate de către un juriu internațional – și toți cei șase aplicanți au primit eticheta „Steag Albastru” pentru sezonul turistic 2022: plaja „Vega Vintage” din Mamaia, „Marina Regia” din Năvodari, „Phoenicia” din Năvodari, „Citadel” din Eforie, „Azur” din Eforie şi „Phoenicia Blue View” din Olimp.

Programul „Steag Albastru - Blue Flag” a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu, cu scopul de a premia plajele şi porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.

În lume, Grecia se menţine pe locul doi al ţărilor cu cu cele mai multe plaje cu steag albastru anul acesta, cu 581 - cu 14 mai multe decât în 2021 -, după Spania, aflată pe primul loc, a anunţat marţi Societatea elenă pentru protecţia naturii, citată de EFE și Agerpres.

Spania şi-a doborât din noul recordul, cu 621 de steaguri, iar Grecia şi-a instalat steagurile albastre în 581 de plaje, 15 porturi sportive şi 6 ambarcaţiuni turistice. Astfel, 14 % din cele peste 4.000 de plaje premiate în 49 de ţări, care participă la această clasificare, se află în Grecia.

SUA: penurie fără precedent de lapte praf pentru sugari

Variola maimuţei: zeci de cazuri suspecte sau confirmate în Europa și SUA

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe