Newsflash
Știri

Satu Mare: o centrală termică devine centru pentru persoane cu dizabilităţi

de L. Budin - sept. 7 2022
Satu Mare: o centrală termică devine centru pentru persoane cu dizabilităţi

Primăria Municipiului Satu Mare a deschis primul Centru Social Multifuncțional din municipiu, pe locul unei centrale termice dezafectate.

În noul Centru, persoanele cu dizabilități vor beneficia de toate servicii sociale, evaluare și consiliere psihologică, educaţie extracurriculară, recuperare și fizioterapie, se arată într-un comunicat al Primăriei Satu Mare.

centru-satu-mare
Sursă foto: Primăria Municipiului Satu Mare

 

Activitățile de abilitare și reabilitare vor fi realizate de către personalul centrului, care va fi coordonat prin Direcția de Asistență Socială Satu Mare.

Am finalizat o investiție importantă în zona Ostrovului, în valoare de peste 6,8 milioane de lei, finanțată din fonduri europene. Este un proiect prin acordăm o șansă, în special categoriilor defavorizate, copiilor și persoanelor cu dizabilități care au nevoie de sprijin şi de integrare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

Lucrările care s-au realizat în perioada de implementare a proiectului au prevăzut construirea unei clădiri noi și funcționale, cu spații și săli încăpătoare și luminoase, săli viu colorate, mobilier nou, un lift, sistem de supraveghere video, sistem de antiefracție și sistem de transmitere a datelor.

Pentru buna desfășurare a activității au fost achiziționate echipamente electrocasnice și echipamente IT, birotică şi multimedia, echipamente de gimnastică şi recuperare medicală, instrumente muzicale necesare pentru terapie, se arată în comunicat.

Se așteaptă ca peste 130 de persoane să beneficieze de serviciile oferite de centru, persoane care locuiesc în comunităţile marginalizate din municipiu.

Slănic: proiect dedicat întâlnirii medicilor cu pacienţii cu boli rare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe