Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Scăderea tensiunii arteriale fără medicamente

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 17 iunie 2022

Publicat în Frontiers in Neuroscience, un nou studiu* demonstrează că tensiunea arterială și activitatea nervului simpatic renal pot fi controlate prin tratament bioelectronic – mai exact, prin stimularea nervului peronier profund.

3

        Mario Romero-Ortega, profesor de inginerie biomedicală la Universitatea din Houston, prezintă progresele sale în dezvoltarea unui mic sistem implantabil de stimulare neuronală fără fir, dar și în explorarea diferiţilor parametri de stimulare.

        Autorul studiului a integrat un circuit de stimulare nervoasă de dimensiuni submilimetrice cu un electrod cu microcanal ce facilitează implantarea în nervii mici și care permite controlul modulării și stimulării nervului peronier profund. Anterior, același autor a demonstrat că stimularea nervului peronier profund cu un electrod personalizat determină o scădere acută a tensiunii arteriale. Echipa sa a demonstrat că, prin utilizarea noului dispozitiv implantabil, tensiunea arterială sistolică poate fi scăzută cu 10% într-o oră și cu 16% la două ore după stimularea nervoasă.

 

 

*www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220607120501.htm

Etichete: nerv peronier profund hipertensiune arteriala tratament antihipertensiv stimulare nervoasa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.