Newsflash
Știri

Schimbări climatice: combaterea lor înseamnă sănătate, cred 9 din 10 europeni

de L. Budin - ian. 27 2022
Schimbări climatice: combaterea lor înseamnă sănătate, cred 9 din 10 europeni

Nouă din zece tineri europeni - 91% din segmentul de vârstă 15-24 de ani - consideră că eforturile de combatere a schimbărilor climatice le pot îmbunătăţi sănătatea şi bunăstarea.

Acestea sunt rezultatele unui eurobarometru special privind viitorul Europei, dat publicităţii de Parlamentul European şi Comisia Europeană, informează Agerpres.

schimbari-climatice1

Cercetarea a fost efectuată în perioada 16 septembrie - 17 octombrie 2021 în toate cele 27 de state membre ale UE, prin interviuri directe sau - când a fost necesar, din cauza pandemiei - online. În total, au răspuns la întrebări 26.530 de europeni.

La începutul lui 2022, Anul European al Tineretului, sondajul „evidenţiază părerile tinerilor europeni despre provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană”, arată comunicatul de prezentare a rezultatelor.

Aproape jumătate din europeni (49%) consideră că schimbarea climei este principala problemă globală pentru viitorul UE. Majoritatea respondenților sprijină obiectivele de mediu ale Pactului Verde European: 88% din europeni sunt convinşi că este importantă creşterea ponderii energiei regenerabile în economie şi a eficienţei energetice; 80% sunt de acord că este important ca Europa să devină până în 2050 primul continent neutru din punct de vedere climatic şi să promoveze creşterea pieţei de vehicule cu emisii zero sau reduse.

Atingerea unor standarde de viaţă comparabile peste tot în UE (31%) şi o politică comună în domeniul sănătăţii (22%) sunt considerate benefice pentru viitorul Europei. Sunt prioritare şi solidaritatea mai mare între statele membre (21%), precum şi eficienţa energetică (20%).

Principalele teme ale Conferinţei privind viitorul Europei ar trebui să fie mediul (consideră 44% din europeni), sănătatea (40%), economia, echitatea socială şi locurile de muncă (40%).

Inaugurată pe 9 mai anul trecut, la Strassbourg, Conferința privind viitorul Europei intră, anul acesta, într-o nouă fază de consultare publică, propunerile și recomandările cetățenilor europeni urmând să fie publicate la primăvară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe