Newsflash
Știri

SCJ Mureș, desemnat Spitalul Anului 2022

de L. Budin - dec. 20 2022
SCJ Mureș, desemnat Spitalul Anului 2022

Spitalul Clinic Judeţean Mureş a anunţat că a fost desemnat „Spitalul Anului 2022” cu proiectul „Lucrări de construcţii, reabilitare energetică şi lucrări conexe la Secţia Oncologie”.

Diploma de excelență a fost acordată în cadrul Romanian Healthcare Awards, arată spitalul, într-un comunicat preluat de Agerpres. Investiția în proiectul SCJ Mureș a fost de peste 30 de milioane de lei.

scj_mures_premiu
Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Județean Mureș

 

Era nevoie de acest proiect, (...) care a inclus şi construirea unui buncăr şi dotarea cu aparatură de înaltă performanţă pentru radioterapie. La această idee au contribuit Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Mureş şi am dovedit că, acolo unde există voinţă, se pot realiza lucruri extraordinare. Aş vrea să dedic acest premiu pacienţilor care vor beneficia de tratament în această clinică precum şi întregului personal al Spitalului Clinic Judeţean Mureş care, chiar şi în anii de pandemie, când am fost nominalizat ca spital suport COVID, a reuşit să mute trei secţii şi să construiască ceea ce se numeşte acum Secţia Clinică Oncologie Medicală şi Radioterapie”, a declarat managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan. 

Potrivit conducerii SCJ Mureş, aplicaţiile celor șapte categorii ale competiţiei din acest an au fost evaluate de 27 de membri ai juriului din România, Bulgaria, Franţa, Republica Moldova, Norvegia, Belgia, Irlanda şi Marea Britanie.

Romanian Healthcare Awards este cea mai amplă competiţie cu juriu internaţional dedicată medicilor, echipelor medicale şi spitalelor din România, eveniment de recunoaştere a inovaţiei şi a excelenţei din domeniul sănătăţii, care îşi propune să identifice şi să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reuşitele individuale şi de echipă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a inaugurat, la începutul lunii decembrie, noul laborator de radioterapie al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, în valoare totală de peste 18 milioane lei, notează Agerpres.

Țara unde spitalizările asociate gripei sunt mai multe ca internările COVID

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe