Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SCJU Arad: anchetă internă pentru consum „neobișnuit de mare” de morfină

Viața Medicală
L. Budin marţi, 15 iunie 2021, ora 15:37

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a demarat o anchetă internă, pentru că în unitatea medicală respectivă ar fi existat un consum „neobişnuit de mare” de morfină.

Directorul medical al SCJU Arad, Lenuţa Timiş, a declarat pentru Agerpres că ancheta vizează consumul de substanţe stupefiante în perioada 1 aprilie 2020 - 31 mai 2021.

scju_arad1
Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

 

În acest moment putem afirma că în perioada respectivă există un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante faţă de perioadele anterioare, la nivelul secţiilor de anestezie şi terapie intensivă care au tratat pacienţi bolnavi de COVID-19. Verificăm foile de observaţie ale tuturor pacienţilor internaţi”, a spus directorul medical.

Surse din cadrul unităţii sanitare au declarat pentru Agrepres că, din primăvara anului trecut, a crescut în special consumul de morfină. Ar fi fost utilizate 11.000 de doze până la 31 mai 2021. La o singură secţie ATI, care are doar 12 paturi, ar fi fost folosite mai mult de jumătate din doze.

Etichete: ancheta interna spitalul de urgenta arad doze morfina terapie intensiva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.