Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SCJU Sibiu a fost inclus în programul național de dilatare percutană

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 17 martie 2023, ora 15:35

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu vine cu vești bune în ce privește serviciile acordate pacienților cu patologie cardiovasculară complexă. A fost inclus în programul național de dilatare percutană (implant de stenturi).

Drept urmare, în cadrul Laboratorului de angiografie coronariană și cateterism cardiac al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, pacienții cu afecțiuni cardiace cronice pot beneficia gratuit de proceduri de implant al stentului, decontate prin programul național finanțat de CNAS, se arată pe pagina oficială de Facebook a unității. 

scju sibiu

Cine și cum poate beneficia de implanturi gratuite de stent: pacienții asigurați și care sunt diagnosticați cu afecțiuni cardiovasculare (boala coronariană ischemică). Aceștia trebuie să fie evaluați inițial de un medic cardiolog și ulterior redirecționați către Laboratorul de Angiografie și Cateterism cardiac. Pacienții trebuie să fie internați în cadrul secției de cardiologie a SCJU Sibiu, arată sursa menționată.

„Scopul nostru este dezvoltarea durabilă a serviciilor medicale de cardiologie intervențională, prin accesarea a cât mai multe programe naționale. Includerea spitalului în acest program înseamnă: posibilitatea de a crește numărul pacienților care beneficiază de aceste proceduri; facilități financiare - se rezolvă chestiunea finanțării, o multitudine de avantaje de ordin medical pentru pacienți: rezolvarea acestora pe plan local, rapiditatea intervenției, scăderea complicațiilor, posibilitatea unui prognostic mai bun pe termen mediu şi lung”, spun reprezentanții SCJU Sibiu.

Informații complete găsiți pe scjus.ro.

Etichete: implant de stenturi stenturi dilatare percutana SCJU Sibiu implant stent

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.