Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SCJU Târgu Mureş, pe primul loc la nivel naţional la numărul de prelevări din acest an

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 29 iunie 2022, ora 17:14

SCJU Târgu Mureş a efectuat a unsprezecea prelevare de organe, de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Prelevarea situează spitalul pe primul loc în ţară la numărul de prelevări din acest an.

SCJU Targu Mures

„Noaptea trecută, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat rinichii şi ficatul de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, internat în Secţia Clinică ATI după un stop cardio-respirator”, au precizat, într-un comunicat, reprezentanții unității medicale.

Rinichii prelevaţi au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni.

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de către echipa de prelevare a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, coordonată de dr. Dan Pop, iar echipa medicală de la Institutul Clinic Fundeni a fost coordonată de dr. Radu Zamfir.

„Prelevarea de noaptea trecută situează Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe primul loc în ţară la numărul de prelevări de organe efectuate în anul 2022, ceea ce înseamnă profesionalism şi foarte multă muncă depusă din partea echipei medicale a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, se mai arată în comunicat.

Etichete: prelevare de organe SCJU Targu Mures moarte cerebrala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC