Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Şcoala de Înalte Studii Doctorale a Academiei Române

    Academia Română organizează studii de doctorat în 13 domenii fundamentale de ştiinţă, având asigurată coordonarea ştiinţifică a celor 1.300 de doctoranzi de către 175 de conducători de doctorat, din care 33 sunt academicieni. De asemenea, cele 60 de institute de cercetare ale Academiei Române oferă cadru propice de cercetare şi pentru doctoranzii din alte instituţii organizatoare de studii de doctorat.
    Pornind de la necesitatea compatibilizării studiilor universitare româneşti cu cele din aria europeană a învăţământului superior, Academia Română consideră că integrarea studiilor de doctorat în corpul noii Legi a Educaţiei Naţionale reprezintă un pas important pentru creşterea contribuţiei instituţiei academice la formarea elitelor româneşti înalt calificate. (...)

    În urma dezbaterilor din Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor la propunerea ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, domnul Daniel Funeriu, şi a deputaţilor din toate grupurile parlamentare, s-a introdus în lege un text, redat în continuare, care conferă, astfel, Academiei Române calitatea de Şcoală de Înalte Studii Doctorale.
  Academia Română poate înfiinţa Şcoala de Înalte Studii Doctorale a Academiei Române, care parcurge prevederile prezentei legi în privinţa autorizării, acreditării şi funcţionării ca instituţie de învăţământ superior. Şcoala de Înalte Studii Doctorale a Academiei Române poate fi instituţie organizatoare de studii universitare de doctorat (IOSUD) şi poate organiza programe universitare de doctorat.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.