Newsflash
Știri

Screening național în hepatitele virale

de Dunia CRISTESCU - aug. 10 2018
Screening național în hepatitele virale
    Ministerul Sănătății a demarat prima etapă a Programului național de screening al hepatitelor virale, urmând ca activitatea propriu-zisă de depistare precoce, prevăzută în a doua etapă, să înceapă la finalul acestui an, informează un comunicat de presă emis de instituție. Anunțul a fost făcut în contextul Zilei mondiale de luptă împotriva hepatitei, marcată anual la 28 iulie.
    Reprezentanții instituției au menționat că luna aceasta va fi lansat planul de acțiune al strategiei naționale de luptă împotriva hepatitelor virale cronice, care va respecta recomandările Organizației mondiale a sănătății privind eradicarea hepatitelor virale până în anul 2030. Un alt aspect la care ministerul a făcut referire în cadrul comunicatului este cel privind accesul la tratament al bolnavilor. Potrivit autorităților, începând cu luna septembrie, noile contracte cost-volum-rezultat prevăd extinderea tratamentelor fără interferon către grupe de risc speciale, care până acum nu au beneficiat de tratament. De asemenea, vor fi disponibile toate tipurile de tratamente inovatoare care au autorizație de punere pe piață în România. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe