Newsflash
Știri

Screening VHC si vaccinare anti-COVID, la Constanța

de Cristina GHIOCA - mai 14 2021
Screening VHC si vaccinare anti-COVID, la Constanța

Constanţa găzduiește o acţiune simultană de testare pentru virusul hepatitei C și de vaccinare împotriva COVID-19, în data de 15 mai, pe promenada Cazinoului.

cazinofoto
Foto: mediafax.ro

Iniţiativa este parte a unui proiect de microeliminare a hepatitei virale C lansat de Asociaţia Română pentru Boli Hepatice, în parteneriat cu Clinica de Gastroenterologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România și Grupul Gastro al Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.

        Acţiunea de testare și vaccinare se desfășoară concomitent cu Congresul Naţional de Gastroenterologie și Hepatologie din România, organizat în format hibrid, în perioada 13-15 mai, în Mamaia, și are loc în contextul Săptămânii Europeane de Testare pentru HIV și Hepatită (European Testing Week). Iniţiată în urmă cu opt ani, European Testing Week are ca scop informarea și educarea publicului asupra beneficiilor testării, susţinerea dialogului între toţi partenerii interesaţi în prevenţie și diagnostic precoce.

Unul dintre obiectivele principale ale campaniei în anii precedenţi a fost creșterea gradului de conștientizare asupra prezenţei și impactului infecţiilor virale C, B și HIV, dar și reducerea proporţiei cazurilor diagnosticate tardiv.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe