Newsflash
Internaționale

Screeningul deficitului de vitamina D, doar pentru cei la risc

de Dr. Diana Andronache - apr. 23 2021
Screeningul deficitului de vitamina D, doar pentru cei la risc

USPSTF (US Preventive Services Task Force) a publicat recent, în JAMA, o nouă recomandare în ceea ce privește screeningul deficitului de vitamina D, bazată pe revizuirea datelor din literatura medicală.

Astfel, dovezile actuale sunt insuficiente pentru a recomanda acest screening în cazul adulţilor asimptomatici. Recomandările actuale nu se aplică persoanelor instituţionalizate sau celor care au afecţiuni subiacente, cum ar fi osteoporoză, osteomalacie, malabsorbţie sau boală renală cronică.

        The Endocrine Society și American Association of Clinical Endocrinologists (AACE) recomandă efectuarea acestui screening în rândul pacienţilor consideraţi la risc. Contextul clinic, factorii de risc și antecedentele personale patologice ale pacientului pot orienta diagnosticul, iar medicul poate decide astfel dacă screeningul pentru vitamina D este necesar.

poza3

 


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/949167

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe