Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Screeningul deficitului de vitamina D, doar pentru cei la risc

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 23 aprilie 2021

USPSTF (US Preventive Services Task Force) a publicat recent, în JAMA, o nouă recomandare în ceea ce privește screeningul deficitului de vitamina D, bazată pe revizuirea datelor din literatura medicală.

Astfel, dovezile actuale sunt insuficiente pentru a recomanda acest screening în cazul adulţilor asimptomatici. Recomandările actuale nu se aplică persoanelor instituţionalizate sau celor care au afecţiuni subiacente, cum ar fi osteoporoză, osteomalacie, malabsorbţie sau boală renală cronică.

        The Endocrine Society și American Association of Clinical Endocrinologists (AACE) recomandă efectuarea acestui screening în rândul pacienţilor consideraţi la risc. Contextul clinic, factorii de risc și antecedentele personale patologice ale pacientului pot orienta diagnosticul, iar medicul poate decide astfel dacă screeningul pentru vitamina D este necesar.

poza3

 

https://www.medscape.com/viewarticle/949167

Etichete: vitamina D screening administrare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.