Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Scrisoare către Comisia Europeană, pentru a lupta împotriva rezistenței antimicrobiene

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 8 octombrie 2020, ora 10:55

Un europarlamentar român se află printre semnatarii unei scrisori înaintate Comisiei Europene, cu scopul de a lupta pentru combaterea răspândirii bacteriilor rezistente la antimicrobiene.

Nicolae Ștefănuță, europarlamentar Renew Europe, reprezintă România la Bruxelles. Alături de colegii săi din Grupul de interese care luptă împotriva fenomenului de rezistență la antimicrobiene, europarlamentarul a scris în documentul înaintat Comisiei Europene că este nevoie de o nouă strategie farmaceutică pentru Europa.

rezistenta antimicrobiene

„Alături de colegii mei din Grupul de interese care luptă împotriva rezistenței antimicrobiene, am subliniat printr-o scrisoare înaintată Comisiei Europene și semnată de 30 de eurodeputați că noua strategie farmaceutică pentru Europa este o oportunitate pe care nu o putem rata în lupta pentru combaterea răspândirii bacteriilor rezistente la antimicrobiene”, a scris Nicolae Ștefănuță pe o rețea de socializare.

Totodată, europarlamentarul amintește în mesajul său că rezistența antimicrobiană reprezintă o pandemie invizibilă care nu cunoaște limite teritoriale și care este răspunzătoare de 33.000 de decese anual doar în Europa.

„Cerem ca noua strategie farmaceutică să facă o prioritate din lupta împotriva creșterii numărului de bacterii rezistente la tratament prin: sprijinirea cercetării și dezvoltării unor noi generații de antibiotice folosind stimulente financiare inovatoare; reducerea dependenței noastre de antibiotice, punând accentul pe prevenţie; menținerea unui risc scăzut în ceea ce privește impactul producției, utilizării și disipării antibioticelor asupra mediului”, a mai adăugat Nicolae Ștefănuță.

Rezistența la antimicrobiene este o problemă de sănătate atât pentru țările din Europa, cât și pentru cele din întreaga lume. Această „pandemie silențioasă” ne afectează deja sănătatea astăzi și va continua să ne afecteze și în viitor, se arată în scrisoarea pentru Comisia Europeană. Mai multe detalii aici.

Credit foto: Miguel Á. Padriñán pe Pixabay

Etichete: Nicolae Ștefănuță europarlamentar Comisia Europeana Comisia Europeană

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.