Newsflash
Știri

Scutece pentru copiii născuți prematur, donate maternităților din România

de Dorina Novac - nov. 17 2020
Scutece pentru copiii născuți prematur, donate maternităților din România

Pampers donează scutece special create pentru copiii născuți prematur către cele mai mari maternități din România.

Potrivit unui comunicat de presă, Pampers a creat primul scutec special conceput pentru bebelușii născuți prematuri, care cântăresc chiar și sub 800 grame, pe care îl donează încă din 2018 maternităților din România.

scutec bebelus
Sursă imagine: Pixabay

Numărul bebelușilor născuți prematur ajunge la nivel global, anual, la aproximativ 15.000.000, dintre care peste 17.000 sunt născuți pe teritoriul României.

„Pentru bebelușii născuți înainte de termen fiecare zi devine o luptă pentru dezvoltare și supraviețuire, având în vedere că trupul lor fragil poate cântări chiar și sub 800 de grame”, transmite sursa citată.

Pentru a răspunde nevoilor lor, Pampers a creat, alături de asistentele de neonatologie, scutecul Pampers Preemie Protection în mărimea P3 (mărime de 3 ori mai mică decât cea a unui scutec normal de nou-născut).

V-ar putea interesa și: Ziua Mondială a Prematurității, marcată la 17 noiembrie

Acest scutec este rezultatul a 3 ani și peste 10.000 de ore de cercetare a echipelor de experți Pampers, care au colaborat cu peste 100 de asistente de neonatologie.

pampers scutece
Sursă imagine: Pampers/ Facebook

„Încă din 2018, Pampers s-a angajat să ofere întreg necesarul de scutece pentru bebelușii născuți prematur în maternitățile din România. Aceste scutece nu se comercializează, ele fiind folosite doar pe perioada spitalizării bebelusilor (până în momentul în care aceștia sunt în afara oricărui pericol și sunt pregătiți să fie îngrijiți de părinți acasă), având în vedere și dimensiunile lor foarte mici”, a precizat Ramona Bilic, brand manager Pampers.

Aceasta a mai subliniat că scutecele Pampers Preemie Protection au fost create în funcție de greutatea bebelușului născut prematur pentru următoarele măsuri: P1 (<2.7kg), P2 (<1.8kg) și P3 (<800grame).

De asemenea, Pampers susține eforturile Asociației Unu și Unu privind educarea părinților de prematuri pentru ca, odată ajunși acasă, bebelușii să poată beneficia de un mediu adecvat unei dezvoltări sănătoase.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe