Newsflash
Știri

Se înființează Comitetul Național pentru Prevenirea și Limitarea IAAM

de L. Budin - iul. 20 2022
Se înființează Comitetul Național pentru Prevenirea și Limitarea IAAM

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat proiectul de HG privind înfiinţarea Comitetului Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale.

Comitetul va propune Ministerului Sănătății adoptarea de noi acte normative sau modificarea celor în vigoare, în vederea realizării acțiunilor cuprinse în Planul național de prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (IAAM) și în Strategia națională de prevenire și limitare a IAAM, se arată într-un comunicat.

ministerul-sanatatii
Sursă foto: Facebook Ministerul Sănătății - România

 

De asemenea, Comitetul va elabora, anual, un plan naţional de informare publică cu privire la ceea ce reprezintă infecţiile asociate asistenţei medicale, modalităţile de apariţie, măsurile de prevenire, inclusiv responsabilităţile pacienţilor şi aparţinătorilor acestora.

Din componența Comitetului Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale vor face parte, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății, cei ai Institutului Național de Sănătate Publică, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției /Administrația Națională a Penitenciarelor, Ministerului Transporturilor, Serviciului Român de Informații, Academiei Române, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Asociației Municipiilor din România, Asociației Orașelor din România, Asociației Comunelor din România.

Un grup de 10 experți va sprijini activitatea comitetului.

Regulamentul de organizare şi funcţionare, întocmit de Ministerul Sănătății, va fi prezentat la prima reuniune a membrilor acestuia şi va fi aprobat prin Ordin al ministrului Sănătăţii, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a HG.

Rafila: sistemul sanitar trebuie să fie pregătit pentru valul șase al pandemiei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe