Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Se înfiinţează o nouă instituţie în subordinea MS

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 26 august 2022

Ministerul Sănătăţii a publicat în transparenţă decizională actul legislativ privind înfiinţarea și funcţionarea Institutului Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate.

INMSSAflat în subordinea Ministerului Sănătăţii (MS), Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS) va avea ca obiectiv analiza serviciilor de sănătate din România în numele și pentru MS, în scopul fundamentării știinţifice a propunerilor de politici și strategii privind serviciile de sănătate.

Va realiza, de asemenea, cercetări operaţionale și va elabora ghiduri și proceduri privind managementul serviciilor de sănătate. O altă atribuţie a INMSS constă în desfășurarea de activităţi de formare profesională prin perfecţionare și specializare în managementul serviciilor de sănătate, în colaborare cu instituţiile de învăţământ superior.

Procesul de înfiinţare a INMSS presupune reorganizarea Școlii Naţionale de Sănătate Publică, Management și Perfecţionare în Domeniul Sanitar București, care se desfiinţează.

Finanţare mixtă

Instituţia nou creată va fi condusă de un director general și unul economic, numiţi în funcţie pentru un mandat de patru ani. Va avea, de asemenea, un Consiliu de administraţie format din șapte membri – trei reprezentanţi numiţi de MS, unul numit de INSP, un altul de CNAS și doi reprezentanţi numiţi de universităţile de medicină și farmacie. Consiliul va fi condus de un președinte ales pe o perioadă de doi ani, cu posibilitatea de realegere. Numărul maxim de angajaţi ai Institului va fi 75.

Finanţarea INMSS se va face atât din fonduri proprii, cât și de la bugetul de stat. Veniturile proprii se vor realiza din prestarea de servicii pe baza contractelor încheiate cu persoane juridice sau fizice sau din alte surse de venituri. În Planul Naţional de Redresare și Rezilienţă al României (PNRR), la componenta „Sănătate” se menţionează ca element-cheie îndeplinirea obiectivelor „Reformei 3. - R3. Dezvoltarea capacităţii pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate - R3.1”.

Astfel, pentru a putea realiza în mod coerent politicile publice ale ministerului în domeniul resurselor umane și, implicit, prevederile din cadrul PNRR, este necesară înfiinţarea Institutului Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate, se arată în nota de fundamentare a proiectului legislativ.

Etichete: Institutul National de Management al Serviciilor de Sanatate ministerul sanatatii politici publice servicii de sanatate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC