Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Se introduce coplata

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 3 decembrie 2010

   Dl Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, a prezentat săptămâna trecută Guvernului măsurile legislative privind introducerea, de anul viitor, a mecanismului de coplată, prin tichetul moderator pentru sănătate. „După mai bine de şapte luni în care proiectul de modificare a Legii nr. 95/2006 s-a aflat pe site-ul ministerului în dezbatere publică şi într-o serie de consultări cu asociaţiile profesionale, societatea civilă, comisia de dialog social, s-a aprobat, în cadrul şedinţei de Guvern, proiectul de lege privind coplata – a spus dl. Cseke Attila. – Actul normativ va intra în vigoare anul viitor, dar numai după ce va fi acceptat şi aprobat de către Parlamentul României. (...)
 

Introducerea mecanismului de coplată prin tichetul moderator pentru sănătate reprezintă una dintre principalele clauze ale angajamentului financiar pe care Guvernul României l-a încheiat cu FMI şi Banca Mondială în anul 2009“ – a precizat ministrul sănătăţii, care a mai subliniat că acest mecanism de coplată va duce la conştientizarea populaţiei faţă de costurile pentru sănătate şi la responsabilizarea faţă de consumurile proprii de servicii.
   După cum a arătat conducerea MS, coplata este un moderator în accesarea serviciilor medicale din pachetul de servicii de bază şi reprezintă contribuţia personală la plata serviciilor medicale. Noua măsură va duce la o mai bună adresabilitate a populaţiei către reţeaua de asistenţă primară, la îmbunătăţirea finanţării sistemului de sănătate şi la realizarea unui control în ceea ce priveşte neefectuarea serviciilor, reducerea plăţilor informale, asigurându-se astfel creşterea calităţii asistenţei medicale. Totodată, coplata va optimiza circuitul pacientului în sistem şi va fi un mecanism care va reduce utilizarea nejustificată a unor servicii, ca, de exemplu, accesarea serviciilor spitaliceşti. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.