Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Se mărește parcul de unități mobile la DSU

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE vineri, 10 aprilie 2020, ora 12:35

Departamentul pentru Situații de Urgență va primi încă o unitate mobilă de terapie intensivă – a patra – pentru a putea răspunde adecvat în situațiile de urgență majoră, cum ar fi și cea pe care o parcurgem în această perioadă

Unitatea mobilă de terapie intensivă pe care Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) anunță că o va primi, sub formă de donație, are în componență 12 paturi, și urmează să fie utilizată pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie. Achiziția ei, în valoare de aproximativ 265.000 de dolari americani, va fi realizată de KMG International, sub brandul Rompetrol, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Solidaritatea și responsabilitatea socială sunt esențiale, dar în situații de criză acestea sunt vitale. De aceea, Grupul a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atât în România, cât și în alte țări unde avem operațiuni – Republica Moldova și Bulgaria”. (Alexey Golovin, directorul departamentului juridic și afaceri corporative al KMG International)

Unitate mobila 1

Responsabilitate și solidaritate

Potrivit comunicatului DSU, această unitate mobilă de terapie intensivă, cu 12 paturi, poate fi folosită oriunde în țară pe durata pandemiei, dar și ulterior în situații de calamități sau dezastre. Ea are ca scop creșterea capacității spitalelor pentru îngrijirea pacienților la standarde înalte.

Doar o pregătire complexă, din care face parte și existența unor astfel de unități mobile, ne poate ajuta să putem răspunde adecvat în astfel de situații de urgență majoră. Vă mulțumim tuturor pentru mobilizare și pentru toată susținerea arătată în aceste zile colegilor noștri. Gândurile și energia voastră pozitivă ne dau puterea să mergem mai departe și să ajutăm fiecare pacient”. (Dr. Raed Arafat, șeful DSU)

Ioan Silviu Lefter, director general la Crucea Roșei Română, transmite un mesaj de recunoștință tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovadă de responsabilitate și solidaritate în această perioadă de criză.

Bunătatea și solidaritatea ne fac mai puternici.    (Ioan Silviu Lefter)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.