Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Se reia Semimaratonul Gerar: fondurile strânse ajută o cauză socială și sportivă

Viața Medicală
L. Budin vineri, 27 ianuarie 2023, ora 17:09

Sâmbătă 28 ianuarie, pasionații de alergare sunt așteptați în campusul Politehnica. Fondurile strânse vor fi redirecționate către Proiectul 7 Summits, în care sunt implicați doi nevăzători.

Semimaratonul Gerar a fost printre ultimele competiţii de alergare din România care au avut loc în 2020, înainte de restricţiile cauzate de pandemie, se arată într-un comunicat.

semimaraton-gerar

Anul acesta, competiția se reia sub sloganul We Run Again. Peste 800 de alergători și pasionați de mișcare vor lua startul la cele două probe: cros ELTH (10,8 km) și semimaraton (21 km).

Proba de cros este destinată participanţilor individuali, în timp ce probele de semimaraton sunt probe pe echipe formate din câte trei alergători (trei băieţi pentru clasamentul masculin – primul start, două fete şi un băiat / doi băieţi şi o fată pentru clasamentul mixt, sau trei fete pentru clasamentul feminin – al doilea start).

Evenimentul este organizat de către Asociaţiile People for Sport România și YOLO Events, împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul UPB, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia Bucharest Running Club. Are drept scop promovarea alergării în aer liber, în orice condiţii meteorologice.

Fondurile strânse prin donaţii şi fundraising vor susține Proiectul 7 Summits.

Răzvan Nedu (vedere de circa 1%) și Alex Benchea (nevăzător) vor să escaladeze cele mai înalte 7 vârfuri de pe 7 continente. Ei au reușit în ultimii ani să urce unele dintre cele mai cunoscute vârfuri din lume (Mont Blanc, Elbrus, Matterhorn, Kilimanjaro) și au dus sus steagul României și în competițiile mondiale de paraclimbing.

Răzvan (vicecampion mondial cu 8 medalii la activ) și Alex (cu 2 medalii în competiţii de paraclimbing) vor participa la proba de cros de 10,8 km, alături de alţi colegi din lotul de paraclimbing: Ionela Grecu (cu două medalii la activ) și Liviu Matei (cu o medalie). Din echipa tehnică fac parte Iulian Farcaș – staff navigator și Antoaneta Barbu – manager lot.

Lotul național de paraclimbing reunește sportivi cu diferite tipuri de deficiențe fizice care participă la competiții de escaladă și expediții alpine. Afiliat Federației Române de Alpinism și Comitetului Paralimpic Român, lotul este fondat și coordonat de asociația Climb Again. Palmaresul competițional este de 40 de medalii, se subliniază în comunicat.

Apele Române amplasează pe râuri şapte sisteme de colectare a PET-urilor

Etichete: semimaraton gerar reluare dupa pandemie strangere fonduri cauza sociala si sportiva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.