Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Secția ATI a Spitalului Judeţean Galaţi, dotată cu echipamente de ultimă generaţie

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 17 septembrie 2021, ora 13:32

Secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Galați a fost dotată cu echipamente de ultimă generaţie. Este vorba de 24 de aparate de respiraţie artificială şi 24 de sisteme de oxigenoterapie cu flux înalt.

Preşedintele Consiliului Județean Galaţi, Costel Fotea, a precizat, într-o postare pe Facebook, că aceste dispozitive medicale pot fi folosite și în cazul pacienților cu COVID-19, care au nevoie de cantități mari de oxigen, uneori chiar și de 40 de litri pe minut.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galați
Sursă imagine: Costel Fotea // Facebook

De asemenea, pentru secția de ATI a fost montată o rețea nouă de oxigen, care deservește doar secția de Terapie Intensivă, inclusiv zona COVID.

spitalul judetean galati

„Astfel, la Spitalul Judeţean funcţionează în acest moment două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen. Una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia COVID de la etajul I şi blocul operator. Valoarea celor două investiții este de aproximativ 4,3 milioane de lei, fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați”, a subliniat Costel Fotea.

Etichete: dispozitive medicale retea de oxigen sectia ati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.