Newsflash
Știri

Secția de ATI a Spitalului Județean Alba, dotată cu ventilatoare mecanice

de Florentina Ionescu - aug. 25 2020
Secția de ATI a Spitalului Județean Alba, dotată cu ventilatoare mecanice

Toate paturile secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au fost dotate cu ventilatoare mecanice.

Unitatea sanitară este prima de acest gen din ţară care a atins acest obiectiv, potrivit Consiliului Judeţean Alba.

paturi ati dotare spital judetean alba

Purtătorul de cuvânt al CJ Alba, Violeta Nica, a explicat pentru AGERPRES că este vorba de 25 de paturi din secţia ATI, destinate pacienţilor non-COVID, şi de patru paturi pentru pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

„Alte zece ventilatoare mecanice au fost puse în funcţiune la Spitalul Judeţean Alba, fiind achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba. Prin această ultimă achiziţie, Spitalul Judeţean Alba a devenit singura unitate medicală de acest tip din ţară în care fiecare pat ATI este dotat cu ventilator mecanic, extrem de necesar în lupta cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Alba.

Purtătorul de cuvânt Violeta Nica a adăugat că la suma alocată pentru cele zece ventilatoare mecanice, CJ Alba a contribuit cu 120.000 de lei, iar Ministerul Sănătăţii cu peste 1 milion de lei.


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe