Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Secția de Neurologie a SJU Suceava, premiată pentru asistenţa pacienţilor cu AVC

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 30 iunie 2021, ora 10:56

Secţia Neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a primit premiul ESO Angels, cu statut „Platinum”, pentru asistenţa acordată pacienţilor cu AVC.

Managerul SJU Suceava, Alexandru Calancea, a precizat că Organizaţia europeană de STROKE (AVC) (ESO), a urmărit o serie de criterii de performanţă în acordarea acestei distincţii, criterii pe care colectivul Secţiei Neurologie condus de dr. Daniela Beatrice Neagu le-a îmbunătăţit permanent, pentru a se alinia standardelor europene de calitate, scrie Agerpres.

SJU Suceava
Sursă imagine: Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava // Facebook

„Un pas important s-a realizat prin instruirea asistenţilor medicali, care acordă îngrijiri acestor pacienţi, prin participare la un alt proiect european - QASC, care vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii, reducerea complicaţiilor şi a mortalităţii post AVC”, a spus Alexandru Calancea.

Citește și: SJU din Sfântu Gheorghe, premiat pentru eficiența în îngrijirea pacienților cu AVC

Acesta a mai menționat că proiectul s-a desfăşurat în zece etape şi se referă în principal la managementul tulburărilor de deglutiţie, a febrei şi a hiperglicemiei în primele 72 ore de la debutul AVC-ului, ceea ce ar putea conduce la o scădere a morbidităţii şi mortalităţii cu 16% la aceşti pacienţi.

Etichete: SJU Suceava pacienti cu AVC asistenti medicali

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.