Newsflash
Știri

Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean Botoșani va fi modernizată și extinsă

de Dorina Novac - oct. 27 2021
Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean Botoșani va fi modernizată și extinsă

Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani va fi modernizată și extinsă, în baza unui proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani a adoptat o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Modernizare şi extindere Secţia Oncologie- strada Marchian 11”, în vederea creşterii capacităţii de tratare a acesteia, scrie Agerpres.

Botosani

„Vrem să dezvoltăm sistemul sanitar, pentru că și botoșănenii au nevoie de servicii medicale de calitate. Sunt prea multe cazurile în care pacienții din județ trebuie să meargă în clinici din alte județe pentru consultații, tratamente sau proceduri care s-ar putea face și la Botoșani.  Vrem ca pacienții oncologici să beneficieze de îngrijiri de cea mai bună calitate și credem că modernizarea și extinderea cu încă un etaj a Secției Oncologie este o obligație pentru noi. Astăzi facem un prim pas în această direcție”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Proiectul prevede, pe lângă extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire, care, în prezent, are un regim de înălțime existent D+P+1E, și lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor conform cerințelor Direcției de Sănătate Publică.

Lucrările de modernizare mai presupun redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale pentru tot corpul de clădire, recompartimentarea întregii clădiri după legislația în vigoare și asigurarea dotărilor necesare pentru Secția Oncologie.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 21,5 milioane de lei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe