Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Secție ATI ultramodernă, la Institutul „Ana Aslan”

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 13 mai 2020, ora 16:44

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” a construit o secție ATI ultramodernă, cu 23 de paturi. Aceasta este destinată bolnavilor de COVID-19 în stare gravă.

Potrivit unui comunicat de presă al inistituției, saloanele pacienților au fost refăcute complet și au fost transformate în saloane de Anestezie și Terapie Intensivă. Astfel, 23 de paturi complet echipate și funcționale sunt puse acum la dispoziția pacienților cu COVID-19, internați în Spitalul militar ROL 2 și a căror stare de sănătate necesită îngrijiri medicale de urgență.

camera cu pat cadru general 4

Mai mult, potrivit sursei citate, pentru secția de terapie intensivă a fost creat un circuit direct către radiologia Institutului astfel încât pacienții care sunt internați acum la terapie intensivă să poată avea un acces sigur și direct la Computerul Tomograf.

„A fost nevoie să dăm zeci, sute de telefoane pentru a identifica pe stocuri, în magazine și la diverși furnizori, echipamentele specifice, de la UPS-uri, tablouri electrice specifice, generatoare, rampe de gaze medicale, circuitele pentru oxigen, circuite pentru aerul comprimat și mii de metri de cabluri. Într-o secție de ATI, partea electrică este vitală astfel încât am schimbat întreaga instalație electrică a corpului de clădire. (...) Cât despre zona de radiologie, dacă nu o conectam cu zona de ATI, pacientul intubat ar fi trebuit transportat în afara spitalului, până la nivelul containerelor din curtea institutului, acolo unde se află radiologia Spitalului ROL 2, ceea ce ar fi fost foarte riscant”, a declarat dr. Anca Ștefan, manager Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”.

Potrivit acesteia, echipamentele medicale din secția ATI au fost asigurate de Spitalul Militar Central.

Instituția informează că cele 23 de paturi de ATI sunt organizate câte două în fiecare salon. De asemenea, fiecare salon este dotat cu baie proprie adaptată nevoilor ATI cât și cu sasuri specifice de depozitare a echipamentelor și a materialelor sanitare. Iar ușile, cât și echipamentele de la interior sunt dotate cu senzori .

În secția de ATI sunt deja pacienți internați și monitorizați de cadrele medicale din Spitalul Militar Central. 

Etichete: spitalul militar central Anestezie și terapie intensivă epidemie de COVID-19 covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.