Newsflash
Știri

Secţie de balneologie la Spitalul Ștei

de Cristina GHIOCA - iul. 9 2021
Secţie de balneologie la Spitalul Ștei

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei acordă fonduri pentru construirea unei secţii de balneologie în cadrul Spitalului orășenesc Ștei, judeţul Bihor.

Noua secţie este, de fapt, o extindere a compartimentului de recuperare, medicină fizică și balneologie care funcţionează în spital. Complexul balneologic va fi găzduit de fostul cămin, dezafectat de 20 de ani, al Colegiului Naţional Avram Iancu, care va fi reabilitat. Alături de acesta se va construi o clădire în care va funcţiona un bazin pentru recuperare medicală. După terminarea lucrărilor, centrul va putea găzdui 70 de pacienţi.

Lucrări de reabilitare, tot prin finanţare de la minister, vor fi făcute și la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Secţia de neurologie va fi reabilitată și dotată cu aparatură modernă. În acest sens, se asigură o finanţare în valoare de 30 de milioane de lei. Spitalul va fi dotat cu un pachet de imagistică medicală, dispozitiv de epurare sanguină extracorporală continuă, aparat de gazometrie sanguină și iluminator de vene, aparatură pentru explorări funcţionale neurologice, ventilatoare mecanice pentru adulţi și copii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe