Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ședinţe de chimioterapie pentru pacienţii oncologici refugiaţi din Ucraina

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 1 martie 2022, ora 18:37

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a fost efectuată, marţi, o şedinţă de chimioterapie unei paciente cu cetăţenie ucraineană cu neoplasm mamar, pacienta fiind introdusă în Programul Naţional de Oncologie.

Dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, a spus că alţi doi pacienţi ucraineni cu afecţiuni oncologice se vor prezenta la unitatea medicală, miercuri, pentru şedinţe de chimioterapie şi vor fi introduşi în Programul Naţional de Oncologie, scrie Agerpres.

Spital Suceava

Reprezentantul unităţii medicale a precizat că pacienţii trebuie să obţină un număr de identificare de la Centrul de Imigrări şi, în măsura posibilităţilor, să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română, cu acestea urmând să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul SJU Suceava, înregistrarea în Programul Naţional fiind făcută de medicii secţiei.

„Asigurăm cetăţenii veniţi din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor, precum şi în cadrul tuturor secţiilor spitalului, din partea tuturor specialităţilor medicale sau chirurgicale care se pot asigura la nivelul spitalului judeţean şi, la nevoie, dirijarea cazurilor grave care ne depăşesc competenţele sau dotările spre alte centre, conform legislaţiei în vigoare”, a transmis dr. Dan Teodorovici.

Etichete: SJU Suceava pacienti oncologici sedinta de chimioterapie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.