Newsflash
Știri

Ședinţe de chimioterapie pentru pacienţii oncologici refugiaţi din Ucraina

de Dorina Novac - mar. 1 2022
Ședinţe de chimioterapie pentru pacienţii oncologici refugiaţi din Ucraina

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a fost efectuată, marţi, o şedinţă de chimioterapie unei paciente cu cetăţenie ucraineană cu neoplasm mamar, pacienta fiind introdusă în Programul Naţional de Oncologie.

Dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, a spus că alţi doi pacienţi ucraineni cu afecţiuni oncologice se vor prezenta la unitatea medicală, miercuri, pentru şedinţe de chimioterapie şi vor fi introduşi în Programul Naţional de Oncologie, scrie Agerpres.

Spital Suceava

Reprezentantul unităţii medicale a precizat că pacienţii trebuie să obţină un număr de identificare de la Centrul de Imigrări şi, în măsura posibilităţilor, să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română, cu acestea urmând să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul SJU Suceava, înregistrarea în Programul Naţional fiind făcută de medicii secţiei.

„Asigurăm cetăţenii veniţi din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor, precum şi în cadrul tuturor secţiilor spitalului, din partea tuturor specialităţilor medicale sau chirurgicale care se pot asigura la nivelul spitalului judeţean şi, la nevoie, dirijarea cazurilor grave care ne depăşesc competenţele sau dotările spre alte centre, conform legislaţiei în vigoare”, a transmis dr. Dan Teodorovici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe