Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Semnal de alarmă tras de FNPMF: localități din Vaslui, fără medici de familie

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 14 iulie 2020, ora 11:54

În urmă cu șase luni, Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie dădea publicității o hartă a României care arăta că multe localități nu au nici măcar un medic de familie. Astăzi, această problemă încă persistă în unele județe.

Potrivit unei informări a Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), în luna ianuarie a fost publicată harta localităților fără medici de familie. O puteți vizualiza la acest link.

harta medicilor de familie

„După șase luni - fără nici o măsură luată de autorități pentru a stimula medicina de familie și a face această specialitate mai atractivă - situația nu putea decât să se înrăutățească. Aflăm din adresa transmisă Colegiului Medicilor că în județul Vaslui încă două comune au rămas fără medic de familie, comparativ cu harta realizată pe baza datelor de anul trecut”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială a FNPMF.

Reprezentanții FNPMF spun că probabil că Vaslui nu este singurul județ în această situație. Potrivit sursei citate, motivele pentru care unele localități au rămas fără medic de familie sunt multiple.

V-ar putea interesa și: Harta deficitului de medici de familie: peste jumătate de milion de români nu au medic de familie în localitate

„Motivele pentru care comunele rămân fără medici de familie sunt decesul medicului, schimbarea specialității, angajarea ca medici generaliști în serviciile de ambulanță sau camere de gardă ale spitalelor, cabinete medicale din structura MAI sau MApN, cabinete școlare, cabinete de medicina familiei din localități urbane”, se mai arată în postarea de pe pagina de Facebook a FNPMF.

În ultima lună au decedat în urma infecției cu noul coronavirus trei medici de familie care îngrijeau locuitorii din comune din județele Vâlcea, Maramureș și Dâmbovița, scriu reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Etichete: deficit medici medici de familie federatia nationala a patronatelor medicilor de familie medicina de familie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.