Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Semnele cancerului la copii

Viața Medicală
Dr. M. D. vineri, 19 noiembrie 2010

   O conferinţă de presă cu această temă s-a desfăşurat la 9 noiembrie a.c., în Capitală, la ea fiind invitaţi: dnele prof. dr. Monica Dragomir, şefa Secţiei de Oncologie pediatrică a Institutului Oncologic „Prof. dr. Trestioreanu“ Bucureşti, dr. Anca Coliţă, de la Spitalul Clinic Fundeni, şi Olga-Rodica Cridland,  preşedinta Asociaţiei P.A.V.E.L., precum şi tineri care au supravieţuit cancerului. Evenimentul face parte dintr-o campanie care urmăreşte creşterea nivelului de receptare şi cunoaştere de către părinţi, medicii pediatri şi alţi specialişti din domeniul îngrijirii sănătăţii, a semnelor şi simptomelor cancerului la copii, în vederea unei diagnosticări cât mai rapide a acestuia. (...)

A fost subliniată importanţa depistării timpurii şi a diagnosticului corect, care cresc rata de curabilitate a bolii.
   Au fost analizate impactul puternic psihic şi emoţional al bolii asupra pacienţilor şi familiilor lor, dar şi costurile mari de tratament. S-a subliniat necesitatea sprijinului Ministerului Sănătăţii, precum şi a înfiinţării Registrului Naţional de Cancer.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.