Newsflash
Știri

Sensuri

de Constanţa MARINESCU - mai 10 2012
Sensuri

   Câte sensuri putem da cuvântului „sens“, ce rost şi câte... rosturi au drumurile noastre prin această viaţă sunt doar câteva idei ce se desprind din editorialul, de la rubrica la fel intitulată, pe care îl semnează dr. Dan Rusu, în numărul din aprilie al revistei Viaţă+sănătate.  Cităm: „Nu putem trăi fără sens. Noi dăm sau împrumutăm sens tuturor lucrurilor sau acţiunilor noastre“ (…). Sensul unei vorbe, sensul unui sărut, sensul vieţii, toate par complicate, desprindem însă din articol nota optimistă cu care autorul tratează subiectul, de aceea îmi rezerv dreptul de a-l recomanda, nu numai de a-l selecta. Fiind o publicaţie ce militează pentru un stil de viaţă sănătos, iată că şi în acest număr avem două pagini de reţete vegetariene, în plus se insistă, prin materialele publicate, să înţelegem că boala este rezultatul încălcării unui sistem de legi care guvernează fiinţa umană. În acest sens, dr. Ionel Bratu, cardiolog, scrie despre „Hiper­tensiune şi legile sănătăţii“, arătând că: „se acordă o importanţă exagerată medicaţiei, în timp ce se neglijează, parţial sau total, instruirea şi motivarea pacienţilor pentru schimbarea stilului de viaţă“. În spaţiul în care găsim şi reclama ziarului nostru, se află rubrica intitulată „Caleidoscop medical“ (!). Mă opresc la ea pentru că şi aici suntem îndemnaţi să aplicăm una din legile sănătăţii şi anume mişcarea (în ştirea referitoare la „Numărul de medici care recomandă exerciţiul fizic este în creştere“), experţii de la CDC Atlanta considerând că astfel s-ar putea reduce riscul de boli cronice. Cu îndemnul de a petrece un timp cât mai îndelungat „în aer liber, o alimentaţie bogată în fructe, legume şi seminţe...“, citat din articolul „Soluţii şi remedii în boala artrozică“, sub semnătura dr. Ionuţ Dobrescu, închei propunerile mele din cuprinsul acestui număr.

  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe