Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Senzor din fire de aur

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 1 iulie 2022

Cercetătorii au creat un senzor special, ultrasubţire, din aur filat, care, atașat direct la nivelul tegumentului, poate măsura diferiţi biomarkeri sau substanţe.

        Utilizând o tehnică numită spectroscopie Raman, în care lumina de tip laser orientată către senzor este ușor modificată în funcţie de substanţele chimice prezente pe piele în acel moment, acesta poate analiza compoziţia chimică. Senzorul poate fi atașat direct pe piele și nu creează senzaţie de disconfort sau iritare. Este suficient de robust pentru utilizare practică și are o sensibilitate înaltă, putând fi ajustat cu precizie.

 

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220624092434.htm

Etichete: senzor fir aur analiza chimica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.