Newsflash
Știri

Senzori de monitorizare a calităţii aerului, montați în București, inclusiv în 10 spitale

de Florentina Ionescu - dec. 16 2022
Senzori de monitorizare a calităţii aerului, montați în București, inclusiv în 10 spitale

Nicușor Daniel, primarul general al municipiului București, a anunțat că au fost montați o parte dintre senzorii pentru monitorizarea calității aerului în Capitală.

Potrivit paginii oficiale de Facebook a primarului general Nicușor Dan, recent a început calibrarea senzorilor de monitorizare a calităţii aerului cu ajutorul autolaboratorului pe care Municipalitatea îl deține.

„Până în acest moment, au fost montați pe autolaborator 26 din cei 44 de senzori, urmând ca ceilalți senzori să fie instalați până la sfârșitul acestei săptămâni, iar procesul de calibrare va dura 4-6 săptămâni”, a explicat ieri Nicușor Dan pe o rețea socială.

senzori monitorizarea calitatii aerului bucuresti nicusor dan
Foto: https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/

Senzorii vor fi amplasaţi în 42 de locaţii din toate cele 6 sectoare ale Capitalei, respectiv la 10 spitale aflate în administrarea Municipalităţii și la 32 unităţi de învăţământ.

„Cei mai mulţi senzori vor fi amplasaţi astfel încât să poată fi evaluată calitatea aerului din zonele limitrofe ale Capitalei, acestea fiind afectate periodic de emisiile provenite de la arderile ilegale de deşeuri din jurul Bucureștiului. Sistemul are rolul de a monitoriza continuu evoluția concentrațiilor de particule în suspensie PM1, PM2,5, PM10 și dioxid de azot (NO2). Ulterior, acest sistem va contribui la dezvoltarea politicilor locale de reducere a concentrației de poluanți în aer”, a detaliat primarul general al Capitalei.

El a reamintit că senzorii au fost oferiţi Municipiului Bucureşti cu titlu gratuit de Fundaţia Vital Strategies, ca urmare a aderării Bucureștiului la Reţeaua Oraşe Sănătoase, în cadrul unui proiect susţinut de Bloomberg Philantropies, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 100.000 de dolari.

La final, Municipiul Bucureşti va beneficia de datele oferite de noua reţea de monitorizare a calității aerului, gestionată de Primăria Capitalei, prin Direcţia de Mediu. Aceste date vor fi publice şi se vor regăsi pe pagina web a instituţiei, www.pmb.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe