Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Servicii medicale gratuite pentru refugiații ucraineni din București

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 28 septembrie 2022, ora 17:42

În perioada următoare, în București va fi implementat proiectul „Sănătate în comunitate”, prin care cetăţenii ucraineni vor beneficia de consultaţii medicale gratuite.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România continuă să-și intensifice efortul pentru a veni în întâmpinarea nevoilor umanitare ale cetățenilor care au fugit din calea războiului.

servicii medicale gratuite

Cu sprjinul financiar al Majorel România, în perioada următoare vor implementa în București proiectul Sănătate în comunitate, prin care cetățenii ucraineni pot beneficia de consultații medicale gratuite.  

Citește și: Code for Romania: soluție online pentru femeile refugiate ucrainene

„Prin proiectul Sănătate în comunitate, refugiații ucraineni vor beneficia de suport psihologic, teste de glicemie, măsurători tensiune, puls, greutate, înălțime, EKG, Consult general de evaluare a stării de sănătate (medicină generală), recomandări pentru continuarea investigațiilor/tratamentelor, după caz și consultatii, doctorii de specialitate fiind invitați să facă consultațiile periodic în funcție de numărul de solicitări. Copiii vor beneficia și de tratamente stomatologice”, se arată într-un comunicat.

Tot cu sprjinul financiar al Majorel România, Crucea Roșie Română va continua implementarea proiectului Centrul Multicultural „Humanity”, unde mamele și copiii ucraineni, beneficiază de suport psihosocial și consiliere psihologică, cursuri de limba română și limba engleză pentru copii si adulți, after school pentru copii, ateliere tematice pentru copii și părinți – desen, dans, prim ajutor, creație, gimnastică, arte combinate.

„Viața într-o țară străină poate fi deosebit de dificilă, mai ales pentru o familie care a trecut printr-o traumă. Prin toate proiectele pe care le implementăm în sprijiul cetățenilor ucraineni din România, încercăm să abordăm nevoile lor cele mai urgente. Și pentru că știm că un conflict poate fi devastator pentru sănătatea mintală, implementăm proiecte care să aibă ca obiectiv aceste aspecte. Mulțumim Majorel România pentru încrederea pe care ne-o oferă”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Potrivit sursei citate, dată fiind durata preleungită a acestui conflict, implicarea comunității este esențială pentru derularea unor proiecte pe termen lung, menite să asigure o oarecare stabilitate familiilor urainene care acum au nevoie mai mult ca oricând de un punct de sprijin.

În acest sens, Majorel România a făcut o donație în valoare de 50.000 de euro, fonduri împărțite în mod egal între cele două proiecte derulate de Crucea Roșie Română.

„Încă de la începutul acestui conflict am simțit nevoia să ne implicăm oferind ajutor pentru nevoile reale ale celor afectați. Suntem conșienți că bariera limbii îngreunează accesul cetățenilor ucraineni la toate tipurile de servicii și că adaptarea la noua lor viață este un proces de durată, de aceea ne-am dorit foarte mult să susținem proiecte care  facilitează accesul refugiaților la  servicii medicale sau after school”, a afirmat Daniela Micușan, director general Majorel România.

Etichete: Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania sanatate in comunitate consultatii medicale gratuite

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC