Newsflash
Știri

Servicii medicale performante și îmbunătățirea infrastructurii electrice, la SJU Baia Mare

de Dorina Novac - aug. 24 2022
Servicii medicale performante și îmbunătățirea infrastructurii electrice, la SJU Baia Mare

SJU Baia Mare va beneficia de o investiţie de 10 milioane de lei pentru asigurarea unor servicii medicale performante prin îmbunătățirea infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului, dar şi de modernizare a infrastructurii de fluide medicale.

Consiliul Județean Maramureș a decis investirea a 10 milioane de lei, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare-POIM, pentru asigurarea unor servicii medicale performante prin îmbunătățirea infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului şi de modernizare a infrastructurii de fluide medicale la Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriş” Baia Mare.

SJU Baia Mare

„După o perioadă foarte grea în care secțiile clinice au contribuit din plin la tratarea a mii de pacienți confirmați COVID, majoritatea având și alte afecțiuni, echipa de conducere a spitalului reevaluează permanent prioritățile, nevoile și strategia spitalului, o strategie care pune în centrul ei pacientul. În acest sens, a început implementarea proiectului inițiat în luna martie a acestui an, proiect ce vizează «Instalarea unui sistem de detectare/semnalizare/alarmare a concentrației de oxigen și modernizarea/extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Dr. Constantin Opriș, Baia Mare»”, se arată într-un comunicat.

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului existentă la SJU Baia Mare, cu scopul creşterii calităţii actului medical, consolidarea capacităţii de reacţie a spitalului la criza de sănătate publică provocată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, prin modernizarea infrastructurii de fluide medicale.

„Principalele obiectivele ale proiectului sunt: realizarea unei instalații de detecție, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen admisă în atmosferă pentru 25 de saloane din cadrul spitalului; extinderea și modernizarea instalației de fluide medicale pentru un număr de 180 de paturi in cadrul Spitalului Județean, inclusiv dotarea cu un nou tablou de alarmare și monitorizare pentru trei gaze medicale (oxigen, aer comprimat medical și vacuum); extinderea și modernizarea instalației electrice existente prin: instalarea unui grup electrogen de capacitate 500kVA (radiologie), a unui grup electrogen de capacitate 250kVA (pentru centrala termică, pompe de incendiu și alți consumatori), a unei surse neîntreruptibile UPS trifazic cu o capacitate de 500 kVA (radiologie), a unui număr de 67 de module lumină și priză la capul pacientului și extinderea rețelei electrice existente cu 12.230 ml de cabluri electrice noi”, se mai arată în comunicat.

Un alt obiectiv care va fi realizat odată cu acest proiect este dispunerea de un generator propriu de fluide medicale, de oxigen, care va reduce foarte mult cheltuielile spitalului. Acest generator va fi practic un producător de oxigen, iar astfel va scădea cantitatea de oxigen cumpărată.

„Suntem preocupaţi de calitatea infrastructurii medicale şi a serviciilor oferite de spitalul nostru. Ne dorim ca prin intermediul acestei investiţii să contribuim şi mai mult la protejarea vieţii şi a sănătăţii pacienţilor, precum şi la asigurarea climatului optim de funcţionare a unităţii medicale”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, Alexandru Oros.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe