Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sesiuni de instruire în tehnici de prim ajutor susţinute de specialişti din cadrul DSU

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 11 iulie 2022, ora 11:12

Săptămâna trecută au avut loc primele sesiuni de instruire a medicilor și asistenților medicali școlari în ceea ce privește folosirea tehnicilor de prim ajutor în diferite situații.

În total, în cele trei sesiuni de pregătire au fost instruite 50 de cadre medicale, informează Departamentul pentru Situații de Urgență ( DSU).

dsu

„Astfel, fie că vorbim despre un traumatism, o criză de epilepsie, anafilaxie sau chiar un stop cardiac, medicii și asistenții medicali școlari au primit informații prețioase privind tehnicile de acordare a primului ajutor, modul în care trebuie acționat în diferite situații limită, atunci când viteza de reacție și pregătirea medicală prealabilă pot fi cruciale pentru salvarea de vieți”, transmite sursa citată.

Sesiunile de instruire se fac în baza protocolului de colaborare încheiat recent între cele ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), valabil pentru o perioadă de 5 ani, care presupune o serie de cursuri specifice pentru medici, asistenți medicali și elevi.

În cadrul acestui parteneriat, DSU asigură personalul specializat în acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență, la toate demonstrațiile, instruirile teoretice și practice.

„În viitorul apropiat, se are în vedere extinderea colaborării și în ceea ce privește perfecționarea pregătirii personalului din cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, pe linia reacției în cazul situațiilor de urgență și creșterea siguranței pacienților”, menționează DSU.

Totodată, în toamnă, după finalizarea instruirii personalului din cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB, vor fi susținute prezentări teoretice și practice pe tema acordării primului ajutor și pentru elevii din școlile și liceele din învățământul de stat din București.

Etichete: ASSMB dsu sesiuni de instruire tehnici de prim ajutor

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC