Newsflash
Știri

Sfârșitul țigărilor mentolate

de - mai 16 2016
Sfârșitul țigărilor mentolate
     Ţigările cu aromă caracteristică mentolată ar putea fi interzise de la 20 mai 2020, odată cu validarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a noii directive privind produsele de tutun ce va intra în vigoare la 20 mai 2016. România a susţinut acţiunea Poloniei de contestare a acestei prevederi, însă fără succes. Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică (EPHA) subliniază gravitatea consecinţelor fumatului, cu 700 de mii de morţi premature în fiecare an, în UE.
        Pentru descurajarea acestui obicei vicios se doreşte uniformizarea etichetării şi ambalării ţigaretelor. Astfel, fiecare pachet unitar sau ambalaj va trebui să aibă avertismente în mesaje şi fotografii color care să acopere 65% din faţa şi spatele pachetelor. Şi ţigaretele electronice vor fi supuse unui regim specific, prin impunerea notificării autorităţilor naţionale privind introducerea oricărui produs pe piaţă, ori interzicerea publicităţii şi sponsorizării. Conţinutul maxim de nicotină din lichidul ţigaretelor electronice nu va trebui să depăşească 20 mg/ml, iar producătorii şi importatorii vor avea obligaţia unor raportări anuale. (C. T.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe