Newsflash
Știri

Sfaturi de stil de viață, de Ziua Mondială a Inimii 2021

de - sept. 29 2021
Sfaturi de stil de viață, de Ziua Mondială a Inimii 2021

Pentru a marca Ziua Mondială a Inimii din acest an, conf. univ. dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentaţiei şi nutriţie, împărtășește câteva sfaturi despre cum să ne menținem inima într-o stare foarte bună.

„Multă mișcare în aer liber și, mai ales, un aport adecvat de nutrienți, inclusiv fibre, vitamine, minerale și grăsimi nesaturate, reprezintă cel mai bun sfat pentru a vă menține inima funcțională în parametri optimi”, spune dr. Zugravu.

Logo-ENGLISH-World-Heart-Day-2020De asemenea, specialista menționează câțiva pași simpli pentru a adăuga mai multă mișcare în activitățile noastre curente. De exemplu, dacă uitați de lift și folosiți scările, dacă vă lăsați mașina acasă și faceți o scurtă plimbare până la magazin - inima vă va mulțumi!

Ca alimente recomandate pentru o inimă sănătoasă, dr. Corina Zugravu recomandă cerealele integrale, leguminoasele, nucile, grăsimile și uleiurile nesaturate, precum și fructele și legumele verzi.

Dr. Zugravu, care este membră în Comitetul Consultativ în Nutriţie Herbalife, atrage atenția și asupra imunității neadecvate, care poate solicita inima în mod nedorit în anotimpul rece. Sfatul medicului pentru a avea o imunitate bună este foarte simplu: mâncați multe legume și fructe, proteine de calitate sau încercați un supliment alimentar dacă considerați că nu obțineți necesarul de nutrienți de care aveți nevoie.

Nu trebuie o dietă diferită față de cea din restul anului, dar un aport mai mare de fructe și legume de sezon ar fi benefic pentru sistemul imunitar și pentru inimă – practic acestea să nu lipsească de la nicio masă”, concluzionează dr. Zugravu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe