Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Şi Fericirea se învaţă, nu-i aşa?

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 4 iunie 2010

   Constatăm, de multe ori, că dorinţa de a aduce perfecţiunea în viaţa noastră goneşte fericirea. Ce-i de făcut? Ne vin în ajutor Alice D. Domar şi Alice Lesch Kelly, autoarele volumului FII FERICITĂ CHIAR DACĂ NU EŞTI PERFECTĂ. Cum să te eliberezi de iluzia perfecţiunii, apărut la Editura Curtea Veche, în 2009. Prima este asistent universitar la Departamentul de Obstetrică-ginecologie şi biologia reproducerii, Colegiul Medical Harvard, coordonator al serviciilor biomentale la FIV Boston, psiholog la Centrul Medical Beth Israel Deaconess, director executiv al Centrului Domar pentru Sănătate Biomentală din Woltham, Massachusetts. A doua este scriitoare specializată în Medicină şi Psihologie. (...)

 

    Intenţiile sunt dezvăluite încă din Introducere (Iluzia perfecţiunii) – „Această carte este despre cum să vă schimbaţi aşteptările nerealist de înalte şi cum să le înlocuiţi cu altele realiste, care pot fi atinse şi care se vor termina mai degrabă cu succese decât cu eşecuri. Vă voi ajuta să decideţi ce contează cel mai mult în viaţă şi cum să renunţaţi la ceea ce nu contează. Puteţi fi mai fericită dacă vă schimbaţi aşteptările şi adoptaţi un mod de viaţă mai puţin perfect“. Cititoarele sunt supuse apoi unui Test: Cât de perfecţionistă sunteţi? având secţiunile: Corpul; Căminul; Locul de muncă; Relaţiile; Rolul de părinte; Luarea deciziilor, cuprinzând, fiecare, câte 13 întrebări. După această evaluare, păşim Într-o lume perfectă (capitolul 1) şi aflăm că „Nu e de mirare că suntem nefericite! Vrem să excelăm în toate. Însă, cu atâtea lucruri de făcut, aşa ceva e irealizabil“. Suntem încurajate: „Puteţi schimba felul în care răspundeţi la aşteptările celor din jur şi le puteţi adopta pe cele pe care vi le impuneţi automat“.  (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.