Newsflash
Știri

„Simfonia alăptării”, la Spitalul Județean de Urgență Pitești

de Dorina Novac - aug. 2 2021
„Simfonia alăptării”, la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Începutul Săptămânii Mondiale a Alăptării a fost marcat, duminică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, prin evenimentul „Simfonia alăptării”.

Cu această ocazie, pe lângă sfaturile pe care mămicile le-au primit de la specialiști, soprana Andra Bivol Costea a interpretat două cântece de leagăn, în secția de Obstetrică-Ginecologie.

saptamana  mondiala a alaptarii
Sursă imagine: Spitalul Județean de Urgență Pitești // Facebook

Potrivit reprezentanților spitalului, astfel de evenimente vor avea loc, până pe 7 august, în 5 maternități din țară. Momentele artistice susținute de soprane vor fi transmise live pe paginile de Facebook ale Asociației SAMAS, organizaţie non-guvernamentală dedicată sănătăţii mamei şi sugarilor din România.

„În 2021, Săptămâna Alăptării este cu atât mai mult o ocazie pentru sărbătoare, deoarece noi, Asociația SAMAS, am reușit să implementăm cel mai util și eficient program național pentru alăptarea în siguranță a bebelușilor născuți de mame cu COVID-19: «SAMAS la Bine și la Greu». A fost un an în care am realizat încă o dată, că pentru a reuși, alăptarea are nevoie de susținerea tuturor. De aceea, mama și bebelușul trebuie înconjurați cu dragoste, sprijin, îndrumare și înțelegere de cadre medicale, familie, comunitate și societate, întocmai ca o simfonie ce ajunge la armonie numai dacă toți artiștii, de la soprană la ultimul clopoțel, lucrează împreună. De aici, ideea de a sărbători alăptarea prin muzică anul acesta”, a declarat Ana Măiță, reprezentant al Asociației SAMAS și consilier pentru drepturile mamelor.

spital pitesti

Nu întâmplător compozițiile interpretate de artistele invitate de Asociația SAMAS să celebreze Săptămâna Mondială a Alăptării sunt cântece de leagăn.

„Aceste cântece alimentează apropierea emoțională și ajută la formarea asocierilor dintre muzică, pe de o parte, și confort și securitate, pe de altă parte”, a explicat psihologul Lavinia Bratu.

Vineri, 6 august, la ora 18:00, un alt eveniment similar va avea loc la Spitalul Județean de Urgență Pitești. De această data, soprana Andreea Vlaicu, studentă la Universitatea Națională de Muzică București, va fi cea care va interpreta cântece de leagăn în cadrul Secției de Obstetrică Ginecologie a SJUP.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe