Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Simpozion oncologic interdisciplinar

Viața Medicală
Dr. Adrian UDREA miercuri, 11 ianuarie 2012
   Asociaţia Medisprof a organizat vineri, 9 decembrie 2011, simpozionul oncologic „Abordarea multidisciplinară în cancer. Noi modalităţi de tratament“. Evenimentul s-a desfăşurat la Cluj-Napoca şi a reunit numeroase cadre medicale de diverse specializări, subliniind astfel atât caracterul interdisciplinar al reuniunii, cât şi interesul deosebit faţă de noile modalităţi de tratament în cancer. La eveniment au luat parte aproximativ 150 de medici de diverse specializări: oncologie, pneumologie, ginecologie, gastroenterologie, dermatologie, urologie sau chirurgie generală.
   Simpozionul a debutat cu discursul oficial al dlui prof. dr. Florin Stamatian, care şi-a exprimat sprijinul faţă de această manifestare medicală cu caracter educaţional.Apoi, în cadrul sesiunilor plenare, participanţii au putut urmări tranziţia interdisciplinară a unor afecţiuni, precum şi aspectele manageriale în tratamentul acestora. Manifestarea a beneficiat de metode de comunicare moderne şi de o abordare nouă şi interactivă în transmiterea de informaţii către medicii prezenţi.
   Lucrările ştiinţifice expuse au abordat cele mai noi teme legate de carcinomul bronhopulmonar, cancerul mamar, cancerul gastric operabil, cancerul de colon sau camerele implantabile în oncologie, stârnind interesul tuturor celor prezenţi. Participarea la acest eveniment a fost gratuită pentru toate cadrele medicale: medici primari, specialişti şi rezidenţi. Datorită noutăţii, interactivităţii şi relevanţei aduse de abordarea interdisciplinară a domeniului oncologic, simpozionul s-a bucurat de un real succes, motiv pentru care, anul viitor, Asociaţia Medisprof va organiza o nouă ediţie.
   Asociaţia Medicală Medisprof a fost înfiinţată în 2011. Câteva dintre misiunile şi valorile adoptate de asociaţie sunt: promovarea şi susţinerea unor politici de depistare precoce a cancerului şi de reducere a factorilor de risc la care este expusă populaţia, promovarea şi susţinerea reţelei medicale oncologice, prin sprijinirea construirii de noi utilităţi medicale specializate în tratamentul cancerului; susţinerea unor activităţi educative profesionale pentru medicii oncologi şi asistentele implicate în tratamentul bolnavilor.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.