Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Simularea examenului de admitere, finalizată cu premii

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 22 mai 2020

Cea de-a XI-a ediţie a simulării examenului de admitere la UMF „Carol Davila” a avut loc exclusiv online. Simularea examenului de admitere, desfășurată la 16 mai, a adunat anul acesta 2.450 de participanţi.

admitere umfEveniment deja cu tradiţie, organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din București (SSMB), acesta are drept obiectiv consolidarea cunoștinţelor și a abilităţilor de a face faţă presiunii examenului de admitere. Anul acesta, simularea s-a desfășurat exclusiv online, prin intermediul unei platforme special concepute.

Pentru a se putea înscrie la simulare, participanţii au fost nevoiţi să își creeze iniţial un cont pe platforma dedicată evenimentului, unde au putut să își selecteze și proba opţională (chimie/fizică).

Subiectele propuse au fost create de către cadre didactice din cadrul UMF „Carol Davila”, după modelul celor de la examenul de admitere, bineînţeles respectând unicitatea.

La finalul evenimentului, participanţii au putut efectua un tur virtual al Facultăţii și au avut ocazia de a participa la un târg de activităţi extracurriculare, iar studenţii le-au împărtășit experienţa lor și au răspuns la întrebări. De asemenea, la finalul simulării au fost oferite numeroase premii.

Marina Leontescu, coordonatoarea evenimentului, consideră că ediţia de anul acesta a fost o adevărată provocare pentru ca într-un final să devină un adevărat concept:

„Odată cu apariţia contextului epidemiologic actual, am înţeles că elevii vor avea nevoie de un sprijin și că este de datoria noastră să le susţinem eforturile în ceea ce privește parcursul lor academic.

De aceea, ne-am direcţionat eforturile spre a aduce simularea online la o formă care să păstreze esenţa și detaliile esenţiale ale proiectului”. Peste 250 de voluntari s-au implicat în organizarea evenimentului și au sprijinit procesul de digitalizare.

Etichete: admitere UMF simulare examen digitalizare evaluare online

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.